Personuppgiftspolicy

1. ALLMÄNT

1.1. MiniFinder behandlar dina personuppgifter när du använder våra appar, vår hårdvara och vår webbplats - "Produkter". Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med Allmänna dataskyddsförordningen ("GDPR").


1.2. I denna integritetspolicy vill vi ge dig information om oss själva, hur vi sparar och använder dina personuppgifter, liksom syftet med datainsamling och användning.


2. KONTROLL

2.1. Kontrollen för databehandling i den mening som avses i GDPR är MiniFinder. Om du har några frågor angående behandlingen av dina personuppgifter, tveka inte att kontakta oss. Du kan kontakta oss via e-post info@minifinder.com eller telefon: 0470-786 833.


3. DATABEHANDLING

3.1. Allmänt

MiniFinder behandlar dina personuppgifter som användare av produkterna gör tillgängliga för oss, till exempel genom att använda våra produkter.



3.2. Data

Obligatorisk information: För att kunna registrera dig och använda de flesta av våra produkter behöver vi följande uppgifter från dig:

* E-postadress

* För-och efternamn

* Telefonnummer


Vid köp av en fysisk eller digital produkt i MiniFinder webbshop eller vid aktivering av en MiniFinder GPS-tracker behöver du tillhandahålla ytterligare data, till exempel: adress, postnummer, stad och land.


Betalningsinformation: Vi använder bl.a. följande betalningsleverantörer (PayPal, Klarna, Swish, Payson osv.) för bearbetning av betalningar. Även om vi inte lagrar känslig information om transaktionen, lagrar vi betal-ID som anges av respektive leverantör och kan tilldelas en person av betalningsleverantören.

Valfri information: Vissa uppgifter är frivilliga under registrering och kan även läggas till senare av dig.


3.3. Data från tredje part

Följande personuppgifter hämtar vi från externa tjänster (utan att dessa uttryckligen uppges av användaren):

* IP-adress

* Språk (baserat på användarens webbläsare / mobiltelefon)

* Land (baserat på ip-adressen)



4. EXTRA TJÄNSTER OCH DATAÖVERFÖRING FRÅN TREDJE PART

4.1. Serviceanvändning


Google Analytics

Allmänt. MiniFinder webbplatser och MiniFinder appar använder Google Analytics, ett webbanalysverktyg från Google Inc. Google Analytics använder cookies. Informationen om din användning på våra webbplatser skapar en cookie som skickas till en Google-server i USA och lagras där. Vid aktivering av IP-anonymisering i produkterna kommer din IP-adress förkortas av Google inom EU: s medlemsstater eller andra medlemmar i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall överförs hela IP-adressen till en Google-server i USA och förkortas där. IP-adress som överförs via din webbläsare till Google Analytics kommer inte att kombineras med annan data som innehas av Google.


Syfte. MiniFinder använder Google Analytics för att analysera och kunna ständigt förbättra användningen av MiniFinder produkter. Genom den insamlade statistiken kan MiniFinder förbättra sina tjänster, göra dem mer intressanta för användarna i syfte att optimera nya funktioner och produkter. Information om tredje part leverantören: Google Dublin, Google Irland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, Fax: +353 (1) 436 1001; Villkor: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html; Översikt över dataskydd: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=sv; och sekretess policy: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.


Webbshop - Order / Frakt / Spårning

Vid online orderläggning skickar MiniFinder automatiskt inmatade uppgifter till den valda transportören. MiniFinder arbetar huvudsakligen med DHL, Fedex och PostNord. MiniFinder kommer att skicka nödvändig information (till exempel namn, leveransadress, e-postadress och telefonnummer) enbart i syfte att bearbeta ordern.


Betalningsleverantörer

Alla betalningar till MiniFinder hanteras av externa betalningsleverantörer (som t.ex. Paypal, Klarna, Swish, Payson etc.). För att fånga betalningar via externa betalningsleverantörer skickar MiniFinder följande information till leverantören av betalningstjänst:

E-postadress

Förnamn och efternamn

Adress, postnummer, stad, land 


Betalningsuppgifter

MiniFinder lagrar aldrig några betalningsuppgifter (t.ex. kreditkortsnummer), men lämnar detta upp till de noga utvalda betalningsleverantörerna som lagrar dina betalningsuppgifter på ett säkert sätt.


Kundtjänstprogram

Tawk.to

MiniFinder erbjuder sina användare av webbplatsen och webbutiken möjlighet att chatta live med kundservice teamet. För att uppnå detta används mjukvaran Tawk.to. All data som överförs via livechatten kommer att lagras och bearbetas av Tawk.to. Därför kommer personligt identifierbara data som inmatas av en användare att skickas vidare till Tawk.to. Bortsett från data som angivits av användaren, kommer Tawk.to automatiskt lagra följande data:

* Språk (detekterat baserat på webbläsare språk)

* IP-adress

* Alla personuppgifter identifieras av Tawk.to och används endast för att lösa kundsupportärenden. 

* Tawk.tos integritetspolicy finns att läsa här: https://www.tawk.to/privacy-policy/


E-posttjänster

För att skicka e-postmeddelanden (bortsett från nyhetsbrev) använder MiniFinder följande externa mjukvaror och tjänster: MailChimp

För användningen av ovanstående tjänst överförs kundens e-postadress, språk, förnamn och efternamn till tjänsteleverantören. All persondata behandlas av MailChimp och används endast för att skicka automatiska och automatiskt utlösta e-postmeddelanden.

För att analysera prestanda för e-postmeddelanden (t.ex. öppningsfrekvens etc.), används s.k. pixelspårning vilket gör det möjligt att identifiera vid vilken tidpunkt e-posten öppnades och om användaren har klickat på en länk i e-postmeddelandet. Här hittar du MailChimps integritetspolicy: https://mailchimp.com/legal/privacy/


Övriga tjänster

Utöver ovannämnda tjänster kan MiniFinder använda ytterligare tjänster för att säkerställa hög kvalitet på alla MiniFinder-produkter (t ex caching för att minska svarstiden för förfrågningar). Det kan vara så att personligt identifierande data överförs till dessa tjänster. MiniFinder parar överföringen av dessa data till det minsta som krävs för att använda tjänsterna. De externa tjänsterna behandlar uppgifterna på uppdrag av MiniFinder och använder inte uppgifterna till egen fördel.



4.2. Marknadsföringstjänster


Retargeting

MiniFinder-webbplatser och appar använder retargeting. Detta gör att vi kan visa annonser på partners webbplatser till kunder som tidigare varit intresserade av MiniFinder produkter eller besökte MiniFinder webbplatsen.

Vi är övertygade om att personlig och intressebaserad annonsering är mer intressant och relevant för våra kunder jämfört med reklam utan relevans för kunden. Retargeting teknologi analyserar informationen som tagits genom interaktioner med MiniFinder (webbplats, webbutik, appar) samt via cookies och visar annonsering baserat på användares surfbeteende online. Mer information om cookies finns i avsnitt 5.


MiniFinder använder retargetingtjänst från Google Inc. (AdWords), Microsoft (Bing) och Facebook. MiniFinder förbehåller sig rätten att lägga till ytterligare leverantörer.


Affiliate marknadsföring

MiniFinder arbetar också med Affiliate Marketing Services, som visar annonsering på partners webbplatser. Dessa leverantörer kan lagra data om din användning av MiniFinder-webbplatsen och / eller MiniFinder-appar.


5. COOKIES 

5.1. Vad är cookies (kakor)

Vi använder cookies för att optimera din upplevelse på våra webbplatser. Cookies är små textfiler som tillfälligt lagras i datorns minne och som tillåter vissa inställningar och data att utbytas med vårt system via din webbläsare. Dessa cookies tas bort när du avslutar webbläsaren. Du kan förhindra att cookies sparas genom att välja alternativet "Blockera cookies" i dina webbläsarinställningar. Detta kan dock begränsa upplevelsen och vissa funktioner på våra webbplatser.


Om du inte vill ha cookies kan du ändra dina webbläsarinställningar för att radera eller förhindra att vissa cookies lagras på din dator eller mobil utan ditt uttryckliga samtycke. I avsnittet "Hjälp" i din webbläsare kan du få information om hur du hanterar dina cookiesinställningar. Ta reda på hur detta fungerar för din webbläsare:


Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete- manage-cookies

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=sv&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042



6. SYFTE MED DATABEHANDLING

6.1. Produkthantering

Vi bearbetar dina data för att kunna ge dig en bekymmersfri användarupplevelse när du använder våra produkter t.ex. vid försäljning och produktleverans och vid användning av produkterna för att tillhandahålla tjänsterna.


Kundsupport

För att undersöka, svara på dina önskemål och lösa klagomål och serviceproblem, t.ex. att kontakta dig om en fråga du skickat till vår kundtjänst.


6.2. Företagsbehov

Vi bearbetar kundens data för att hantera våra affärsbehov, men bara så länge dina rättigheter och intressen inte uppväger vårt. Detta inkluderar annonser och allmän marknadsföring.


Prestanda 

Vi behandlar data för att övervaka, analysera och förbättra användningen av våra produkter och tjänster samt skydda integriteten hos. Vi analyserar till exempel användarbeteende och utför forskning om hur du använder våra tjänster.


Analys och utveckling

Vi bearbetar data, inklusive feedback, för att kunna utföra analyser för vidareutveckling av våra produkter i syfte att ge dig en bättre och mer intuitiv användarupplevelse och engagemang för våra produkter.


Marknadsföring

Vi bearbetar data för att skräddarsy marknadsföringen av våra produkter och tjänster. Syftet med databearbetningen är att materialet skall bli relevant för kunden.


Reklam

Vi riktar och mäter annonsernas prestanda av registrerade användare och besökare.


Nyhetsbrev

Med ditt samtycke skickar vi dig nyhetsbrev med relevant information.



6.3. Samtycke och tillämpning


Samtycke

Vi behandlar dina uppgifter för att uppfylla våra skyldigheter och följa alla gällande lagar och förordningar.


Tillämpning

Vi behandlar dina uppgifter om vi anser att det är nödvändigt av säkerhetsskäl eller för att undersöka eventuella bedrägerier och andra brott mot våra användarvillkor eller denna integritetspolicy.

 


7. NYHETSBREV / PUSH-NOTISER


7.1. Nyhetsbrev


Registrering / Avregistrering

MiniFinder skickar endast nyhetsbrev i följande fall:

* Användaren bestämmer sig för att registrera sig för MiniFinder nyhetsbrev via MiniFinder hemsida eller webbshop. I det här fallet görs registreringen med Double-Opt-In. Detta kräver att ett email skickas till användaren efter registrering för att bekräfta registreringen, för att undvika registrering av e-postadresser som inte är giltiga eller bekräftade.

* Användaren skapar ett MiniFinder användarkonto och accepterar samtidigt användarvillkoren för MiniFinder. Kunden kan när som helst avbryta prenumerationen av MiniFinder nyhetsbrev. Genom att avbryta prenumerationen skickar MiniFinder inga ytterligare e-postmeddelanden.

* En länk till avregistrering av MiniFinder nyhetsbrev finns med i slutet av varje nyhetsbrev.


Användning av nyhetsbrevssystemet "MailChimp"

Nyhetsbrev från MiniFinder skickas via MailChimp, en e-postdistributionsplattform av Rocket Science Group (Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE # 5000, Atlanta, GA 30308, USA)


E-postadresserna till alla abonnenter av MiniFinder-nyhetsbrev som beskrivs i detta dokument lagras på servrar som ägs av MailChimp. MailChimp använder endast den information som tillhandahålls för distribution och analys av uppförande av MiniFinder. MailChimp kan dessutom använda informationen för att förbättra tjänsterna, t.ex. optimera sin tekniska infrastruktur och installation, visualisering av nyhetsbrev eller av ekonomiska skäl för att upptäcka regionen där nyhetsbrev abonnenter kommer ifrån.


MailChimp använder INTE de uppgifter som tillhandahålls, för att kontakta någon abonnent och under inga omständigheter överlämnar uppgifterna och / eller e-postadresserna till en tredje part.


MiniFinder litar på tillförlitligheten och säkerheten i data och IT-infrastrukturen från MailChimp. MailChimp är certifierat enligt US-EU-Data-Privacy-avtalet "Private Shield" och godkänner därför att alla EU: s lagar om datasäkerhet i detta avseende uppfylls. integritetspolicyen från Mailchimp kan hittas här: https://mailchimp.com/legal/privacy/



Statistisk analys

Nyhetsbrev innehåller en så kallad "Tracking Pixel" som möjliggör statistisk analys. Denna "Tracking Pixel" tillåter spårning av teknisk information (t.ex. webbläsarversion, IP-adress och tidpunkt när dokumentet som öppnades. Den här informationen används för att förbättra systemet och tjänsten för MailChimp baserat på tekniska data eller användargrupper, genom att se hur ofta / hur länge, var (platsgissning baserad på IP-adress) och när ett e-postmeddelande läses.


En del av den statistiska analysen är detektering av huruvida ett e-postmeddelande har lästs, öppnats och huruvida en länk har klickats i e-postmeddelandet. Tekniskt kan denna information relateras till en unik användare, men det är varken MiniFinder eller MailChimps avsikt att spåra enskilda användares beteende. Analysen hjälper helt enkelt MiniFinder att förstå användarnas läsningsmönster och för att förstå huruvida vissa ämnen i vissa e-postmeddelanden är mer eller mindre intressanta för våra användare.



7.2. Pushnotis

MiniFinder skickar också (baserat på att du tillåter det via App:en) push notiser via sina mobila appar. Meddelanden är enbart relaterade till MiniFinder-funktioner (GeoFence Notiser, Paniklarm, Fall-alarm, Lågt batteri larm mm.).

Du kan inaktivera push-meddelanden för enskilda appar i dina telefoninställningar eller avinstallera appen för att avbryta push-meddelanden.



8. DELNING AV PERSONUPPGIFTER

8.1. Allmänt


Vi överför data endast till tredje part om det är nödvändigt för ändamålet på grund av en begäran från en nationell myndighet t.ex. en domstol. Vi försöker att informera dig om juridiska krav gällande dina personuppgifter, såvida inte lagar eller domstols bestämmelser förhindrar begäran vid en nödsituation. Vi kan ifrågasätta sådana krav när vi enligt vårt eget gottfinnande anser att förfrågningarna är obefogade eller vaga.


8.2. Tjänsteleverantörer och andra tjänster från tredje part

Vi överför din information till andra, som hjälper oss att tillhandahålla och förbättra våra produkter (t.ex. underhåll, analys, revision, betalningar, bedrägeribekämpning, marknadsföring och utveckling). Tjänsteleverantörer kommer att ha tillgång till din information som är rimligt nödvändig för att utföra dessa uppgifter på vår vägnar och är skyldiga att inte avslöja eller använda det för andra ändamål. Listan över våra Service Providers / Third Party Service finns i avsnitt 4.


9. HUR LÄNGE LAGRAR VI DATA


9.1. Lagringsperiod

Vi lagrar dina data så länge du är registrerad användare av produkterna. Utöver det lagrar vi data om det är juridiskt nödvändigt (på grund av garanti, begränsning eller retentionstid) eller på annat sätt krävs.


9.2. Borttagning av konto

Om du bestämmer dig för att radera ditt konto kommer alla personuppgifter som vi har om dig att raderas med följande undantag:

Eventuella uppgifter som krävs för att MiniFinder ska uppfylla kontraktsförpliktelser eller överensstämmelse med lagstadgade skyldigheter, ska inte raderas men minimeras i nödvändig omfattning.

En borttagningsbegäran påverkar inte data, om lagringen är juridiskt nödvändig, till exempel för bokföringsändamål.



10. DINA RÄTTIGHETER


10.1. Utövande av rättigheter

För att utnyttja de rättigheter som definieras i avsnitt 10.2 till 10.8, skicka en förfrågan via e-post till vår e-postadress.



10.2. Återkallande av samtycke

Du kan när som helst återkalla samtycket för framtida databehandling. Detta påverkar emellertid inte lagenligheten av databehandlingen baserat på samtycket före återkallandet.


10.3. Rätt till åtkomst

Du har rätt att erhålla (i) bekräftelse på huruvida dina data behandlas av oss, eller om så är fallet, (ii) mer specifik information om data.


10.4. Rätt till rättelse

Du har rätt att få rättelse av felaktiga uppgifter om dig. Om de data som behandlas av oss inte är korrekta, kommer vi att korrigera dessa utan otillbörligt dröjsmål och informera dig om denna rättelse.


10.5. Rätt till borttagning

Om du inte längre önskar att vi behandlar dina uppgifter längre, kontakta oss via mail. Vi tar bort ditt konto och raderar dina data. Skulle obligatoriska lagbestämmelser förhindra en sådan radering kommer vi att informera dig.


10.6. Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att (i) ta emot dina data i ett strukturerat, vanligt och maskinläsbart format.


10.7. Rätt till invändning

Du har rätt att när som helst invända mot behandling av data för vilka våra legitima intressen är den rättsliga grunden, inklusive profilering baserat på dessa bestämmelser.


10.8. Rätt till klagomål

Du har rätt att lämna in ett klagomål hos en tillsynsmyndighet (i Sverige: Datainspektionen), om du tror att behandlingen av data bryter mot gällande lag, särskilt GDPR.



11. YTTERLIGARE VIKTIG INFORMATION

11.1. Juridiska baser

Dataskyddslagar reglerar att vi endast får samla in och bearbeta dina data om vi har lagliga grunder för bearbetning. Lagligheten av behandlingen beror på ditt samtycke i sådana fall där du har gett ditt samtycke. Nödvändigheten att uppfylla ditt användaravtal, t.ex. där data behövs för en tillfredsställande användning av produkten eller legitima intressen som eftersträvas av MiniFinder eller en tredje part.

Våra legitima intressen innefattar att skydda dig, MiniFinder eller andra, från säkerhetshot eller bedrägerier, i enlighet med alla tillämpliga lagar, hantera och förbättra vår verksamhet (t.ex. kundservice, rapportering) inklusive möjliga företagsaffärer.


11.2. Säkerhetsåtgärder

För att undvika obehörig tillgång till data och generellt säkra data, tillämpar vi säkerhetsåtgärder som överensstämmer med den senaste tekniska utvecklingen.


11.3. Användning av minderåriga

Användare under 18 år får inte överföra personuppgifter till MiniFinder utan samtycke från deras förmyndare.



12. ÄNDRINGAR AV PERSONUPPGIFTSPOLICY

12.1. Allmänt

MiniFinder kan komma att ändra denna personuppgiftspolicy.


12.2. Materialförändringar

Vid väsentliga förändringar kommer vi skicka ut ett meddelande, eller på annat sätt ge dig möjlighet att se över ändringarna innan de träder i kraft. Materialförändringar kommer till exempel att omfatta ytterligare spårning, profilering och analystjänster. Skulle ditt samtycke vara nödvändigt kommer vi att få det innan ändringarna träder i kraft. Om du motsätter dig några ändringar kan du stänga ditt konto. Du bekräftar att din fortsatta användning av våra produkter efter att vi publicerat eller skickat ett meddelande om våra ändringar i denna integritetspolicy innebär att insamling, användning och delning av dina personuppgifter är föremål för den uppdaterade integritetspolicyn.


12.3. Senast uppdaterad

Denna integritetspolicy ändrades senast den 22/05/2018.


To-the-top